Mediul de lucru… pentru productivitate şi fericire

“Life at work” este un slogan  Mobexpert Office în care eu cred foarte mult: cuprinzător, clar, cosmopolit… cam ca într-un open office de multinaţională. Acesta, adică open office-ul, este deja un fel de obligativitate dacă eşti o firmă care se respectă.

Un open office, cu zeci de indivizi la birouri, arată, în broşurile de prezentare, ca raiul pe pământ: oameni surâzători, în faţa unor laptopuri foarte simpatice, cu câte o cană haioasă pe birouri din MDF în culori pastelate etc. Teoretic, un asemenea spaţiu presupune deschidere, relaţionare, comunicare.

În practică, open office-ul te educă, grosso modo, să fii mai atent să saluţi pe toată lumea şi să înveţi să fii ferm la telefon vorbind cu voce joasă. În rest, şi în open office, şi în alte tipuri de birouri, bisericuţele şi prieteniile se formează la fumoar sau, în lipsa lui, la automatul de cafea. Departamentele strâng rândurile cu mai multă atenţie şi bariere invizibile rămân între diversele echipe. De asemenea, apare o grijă sporită în a te feri de priviri indiscrete când eşti pe Messenger (în varianta Meebo). Toate acestea, desigur, în condiţiile unei productivităţi sporite…

4 comentarii

 1. Alex · ·

  urasc viata in open office. o gramada de barfe, toti se feresc de ceilalti. nu poti sa vorbesti nimic.

  Apreciază

 2. Alex, nu ma intelege gresit. Cred in principiile care stau la baza aparitiei open office-ului, insa, cam ca in orice domeniu, si aici indivizii dezvolta reactii de aparare (vezi Meebo). Pur si simplu, un aspect simpatic din viata dezi cu zi :).

  Apreciază

 3. Cornel · ·

  dar ce bine e cind bei cafeaua si te faci ca muncesti

  Apreciază

 4. In open office se invata primii pasi cine nu a lucrat niciodata fata in fata cu un client nu stie ce greu este sa dai un telefon cand nu stii cum sa faci acest lucru.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: