Impresii de călător

Zilele astea sunt foarte mult pe drum, cam în toate direcţiile prin ţară: tocmai ce m-am întors de la Braşov, plec la Iaşi şi apoi la Cluj. Aşa că am timp berechet de reflecţii. Iată-le pe scurt:

1. A nu se lua niciodată trenul în funcţie de oră, ci de experienţă: a ta, a prietenilor, dar experienţă să fie! Altfel, se poate nimeri în accelerat, care nu are de nici unele… nici măcar vizibilitate pe geam, că doar nu se spală ferestrele cu o frecvenţă mai mare de 10 ani! Asta, la clasa I. Nu vreau să-mi imaginez cum este la a II-a! În plus, un laptop pe genunchi în accelerat este cam ca o palmă la adresa bagajelor enorme în plasele de târg…

2. Cel mai frumos anotimp al României rămâne, vorba lui George Vâlsan, toamna. Sunt nişte culori incredibile… le-aş face calendar de colecţie pentru fiecare an şi le-aş ambala VIP pentru Sărbătorile care se apropie.

3. La conferinţe, sunt mult mai mulţi participanţi la masă decât în sală. De ce, nu ştiu.

4. În orice oraş ajungi, încearcă să ai preventiv câteva numere de taxi. Altfel, s-ar putea să descoperi cu stupoare un trafic la fel de infernal (sau pe aproape) ca în Bucureşti – şi nici un taxi pe drum, liber.

Alte impresii, curând… dar din maşină, de data aceasta. Avem o ţară frumoasă.

Un comentariu

  1. Sa scriu repede, printre picături, alte impresii… Drumul între Bârlad şi Iaşi este o poezie, iar pădurea Bucium – de-a dreptul splendidă, nepământeană. Atâta frumuseţe, cum de mult nu am mai văzut… Dar fără semnal la mobil, fără Internet la purtător etc. Salutări din Iaşi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: