Halucinant… despre realitatea bolnavă care ne doare

Mai bine nu mă uitam azi la ştiri… şi aşa nu am prea multe iluzii despre lumea  care trăim, dar jurnalul de la ora 19.00 a fost în seara asta peste limita mea de suportabilitate. Despre ce vorbesc? Despre două subiecte: ferma de cercetări zootehnice de la Arad şi fostul ştrand Tineretului – viitor turn de 29 etaje.

Adică despre un algoritm cât se poate de simplu:

Se ia un teren aflat în folosul societăţii (sport, cercetare), organizat ca atare din timpul regelui, deci neretrocedabil. Se închiriază timp de 150 de ani sau se desfiinţează ce este pe el în caz că ar putea exista cereri de retrocedare (poate vreo fantomă rătăcită de grof furios pe regii României, la peste 100 de ani de la deces? poate vreau sportiv de pe lumea cealaltă, care încă nu uită cum a pierdut vreo lungime de bazin în anii ’40 – ’50?)… şi uite cum înfloresc blocurile cele noi şi lucioase!

Ce ţară frumoasă, dezvoltată şi etică avem!

7 comentarii

 1. George · ·

  Ptiu, ptiu, sa nu fie de deochi. Da’ vezi ca ai tastat gresit: e frumoasa, dezvoltata si etilica. Ii dedid urmatoarea poezie:

  http://bukowski.net/poems/the_lucky_ones.php

  Apreciază

 2. George, multumesc pentru poezie… si da, imi voi mari dioptriile, sa vad de acum corect rozul care ne inconjoara.

  Apreciază

 3. Las’ Florina… la ce ne trebuie strand si cercetare zootehnica? Noi vrem Betoane si pui injectati cu antibiotice, congelati de 10 ani.

  Las’ sa manaca o paine si gura la aia care si-au vandut televizorul color pentru bani de spaga.

  Apreciază

 4. Nicky, mare pacat. De fiecare data cand ma intorc de prin strainatate, ma apuca disperarea pe drumul de la Otopeni catre casa, desi iubesc orasul asta murdar… aici este acasa. Si cred ca este pacat.

  Apreciază

 5. Este pacat. Asa este… dar ce poti face ca amarat de votant intr-un sistem cu adevarat ilogic care da dreptate oricarui frustrat?

  Parcul Bordei, Turnurile (in santier inca) din fata Romexpo, turnurile de la intersectia Dr Felix cu Titulescu… acolo erau spatii verzi pe care le stiu de cand eram copil… dar probabil ca cineva a gasit o metoda de a le revendica si intr-un oras gandit cu fundul… au reusit.

  Nici azi nu inteleg de ce intr-un oras cu suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor sub orice limite admise parcurile, gradinile si spatiile verzi nu sunt declarate de utilitate publica, astfel fiind scutite de revendicari.

  Pana la urma Bucurestiul si zona limitrofa cheltuie milioane de euro pe borduri, pasaje si alte dubiosenii, fara a cheltui macar 2 milioane de euro pentru crearea de parcuri.

  Nu sunt vinovati cei care construiesc. Ei doar sunt niste profitori ai conjuncturii.

  Apreciază

 6. Hm… suntem departe tare de timpurile marcate in calendar, traim mai degraba salbaticia capitalismului de inceput, asa, cam de secol XIX, fara a avea insa si o clasa conducatoare intelectuala si manierata ca atunci. Apropo, peisagismul urban este o profesie aflata foarte la inceput in Romania… cica abia acum iese prima promotie de pe bancile scolii. Ma intreb unde se angajeaza, caci primaria nu are nevoie de asa ceva cand se ocupa mai ales de schimbarea bordurilor.

  Apreciază

 7. iuliana · ·

  florina te rog frumos sa iei contactul cu mine.trebuie neparat sa vb cu tine.scrie-mi pe lulushiuliana@yahoo.com.multumesc

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: