Prejudecăţi din lumea corporate

Una dintre prejudecăţile pe care le-am întâlnit cel mai frecvent este că managerii expaţi sunt nu doar profesionişti, ci şi foarte informali, umani, relaxaţi, pe scurt – o plăcere să fii în echipa lor. Managerii români ar fi, în continuarea aceleiaşi logici, la polul opus. Poate că anumite medii, chiar şi cel academic, suferă în România de o excesivă formalizare (vezi postul Dianei aici pe această temă). Însă asemenea generalizări nu au nici un sens şi nici bază. Tot respectul pentru managerii expaţi pe care i-am cunoscut, tot respectul pentru managerii români care creează locuri de muncă în fiecare zi, unii dintre ei şi creatori prolifici de start up-uri… Vive le management, mai ales când are succes în condiţii de concurenţă şi se bazează pe principii sănătoase de conducere şi motivare!

2 comentarii

  1. dianacismaru · ·

    Toate mediile in care evolueaza elite sufera de o excesiva formalizare la noi…viata profesionala este un rol de teatru cu costume 🙂 in cel mai pur stil Goffman.
    Vive le management si esenta lui cea mai buna!

    Apreciază

  2. Da… caci orice facem intr-o firma, depinde de cultura ei organizationala, marcata profund de spiritul fondatorilor si de managementul actual…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: