Back în blogosferă

S-au finalizat admiterile la MCA zi, au fost patru zile de dimineaţa până seara de interviuri pe baza eseurilor cerute în broşura FCRP. Idei interesante (mai degrabă reieşite în urma discuţiei, decât din materialele predate în dosar) , candidaţi motivaţi, dar mulţi nu ştiu să scrie corect din punct de vedere academic, nici ca formă, nici din punct de vedere al conţinutului… ceea ce întristează şi nu aş vrea să reiau această discuţie mai veche.

În fapt, este simplu, după cum spuneam şi acum un an, la masterat ne dorim studenţi care au atât viziune teoretică, cât şi aplicată, care ştiu să ridice probleme, să meargă dincolo de clişee… Fericiţii regăsiţi pe lista de admişi trebuie să se aştepte însă la un an universitar foarte plin, provocator intelectual şi cu multă muncă… Spor!

3 comentarii

 1. Luna Soare · ·

  acum cativa ani imi doream sa stiu sa scriu corect din punct de vedere academic. din pacate nu aveam unde sa invat asa ceva. am ajuns in alta tara unde am invatat sa scriu academic in alta limba ( am dat si text pt a fi admica la univ). aici exista mii de cursuri ajutatoare pentru studenti. totul se invata. important sa vrei si sa ai de unde.

  Apreciază

 2. Luna Soare · ·

  am vrut sa spun „test”

  Apreciază

 3. Luna, ai dreptate. Pentru toţi, cadre didactice şi candidaţi, a fost frustant ca în anumite momente să avem discuţii interesante, schimb de idei aproape pasional, dar eseul, care constituia singura bază de departajare în cazul unei asemenea concurenţe, să fie uneori foarte departe de potenţialul real al candidaţilor. Eu cred sincer că sistemul este vinovat, mai cred şi că şcoala s-a degradat la un anumit moment dat şi că sunt generaţii, după anii 90, care nu au mai învăţat în clasa a III-a principiul fundamental al redactării de compuneri: introducere, cuprins, încheiere. Unde baze nu sunt, greu dezvolţi ce ţi-a dat natura…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: