Impresii de la training

Am ţinut, la invitaţia Picant, un training de mare interes pentru mine, despre B2B Marketing. Cu o sală plină şi cu participanţi extrem de motivaţi şi pasionaţi de meseria lor, discuţiile noastre au atins puncte foarte fierbinţi din marketingul corporate din pharma, asigurări, promoţionale, industrie şi logistică. Iar concluziile au fost surprinzător de simple:

1. În marketingul B2B, prima condiţie este să înţelegi industria ta şi industriile clienţilor tăi. Poate că, uneori, munca este dublă faţă de, să zicem, FMCG.

2. Marketingul B2B este obligatoriu în caz de concurenţă activă şi de piaţă matură. Este însă greu să găseşti, să formezi şi să păstrezi oameni în acest domeniu, departe de a fi creativ.

3. Eficienţa în termeni de cost-rezultat este prioritară în marketingul B2B, în funcţie de context şi de ţelurile managementului… iar evaluarea succesului activităţii în sine depinde de aceşti factori.

În rest, simulările şi jocurile de rol au fost grăitoare pentru situaţii cotidiene care impun reguli şi bune practici de tratare a clienţilor corporate profitabili… atunci când ştim să definim corect ce este un client profitabil. Au fost două zile în care am învăţat cu toţii foarte multe.

4 comentarii

 1. Foarte fain Trainingul 2B Marketing! Felicitari Florina…

  Ne vedem la editia a II-a pe 11-12 decembrie.

  Apreciază

 2. deja au inceput sa se auda ecouri pozitive referitor la training. Lucrez in acelasi departament de marketing cu un participant la training. Am reusit astazi doar sa rasfoiesc suportul de curs si sa culeg primele impresii, pozitive dealtfel. Ne vedem la conferinta Ries presupun…voi fi acolo.

  Apreciază

 3. Multumesc, Nicky, pentru ajutor si organizare. Multumesc, Elena, pentru aprecieri… dar din pacate nu ne intalnim la Ries, am deja de mult timp alt program. Next time..

  Apreciază

 4. Mi-ar fi parut bine sa va cunosc si altfel, mai mult decat virtual, dar cel mai probabil se va intampla la un training. M-am uitat pe programul de traininguri Picant si m-ar interesa unul pe comunicare/branding intern. Insider s-ar plia pe nevoia mea de informare in acest sens. Deja suntem doua interesate :), sper macar ca una din noi sa ajunga la acest training.
  Elina.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: