Comunicarea prin prea multe canale

Sunt, prin forţa împrejurărilor, user YM, Gtalk, Meebo, Twitter, Facebook, Linked In şi Flixter. Ei, la ce credeţi că folosesc aceste profiluri? Fireşte, să fii în contact cu prietenii sau cei care împărtăşesc cam aceleaşi interese / pasiuni. Însă, în această seară, chapeau bas în faţa studentei care a insistat să o iau la coordonare de licenţă prin Flixter, după ce nu îi răspunsesem nici prin e-mail, nici prin YM. Şi eu care credeam că voi citi pe Flixter ce film merită văzut… Cu sinceritate, studenţii noştri chiar sunt pregătiţi să devină comunicatori:  au, deja, acel nerv specific meseriei.

PS În atenţia studenţilor: chiar nu mai am locuri pentru coordonare în vară, aşa că vă rog să nu insistaţi prin nici o comunitate virtuală. Mulţumesc de înţelegere.

Reclame

2 comentarii

 1. cristinagalalae · ·

  Ar fi interesanta o lucrare de licenta despre comunicarea prin acese comunitati virtuale… Cred ca merita analizat caracterul de time-consumers a acestor canale, dincolo de ideea de tribal deja prea mult dezbatuta.

  Apreciază

 2. Cristina, cred la fel. La nivel strict de observatie personala, deci fara nici o ambitie stiintifica, am remarcat ca:
  1. Esti cunoscut offline, esti cunoscut si online;
  2. pe Twitter multi vorbesc singuri, dar poate de aceea si comunitatea a plecat de la ideea de „a ciripi”;
  3. Facebook este simpatic, se schimba poze etc. In schimb, pe LinkedIn sunt discutii foarte multe si interesante in grupurile de profil;
  4. Blogurile chiar au cititori fideli…
  Ce m-ar interesa pe mine este motivatia celor care folosesc aceste canale de comunicare. De exemplu, pe Flixter sunt multe persoane care nu recomanda nici macar un film… ori ideea Flixter este de impartasire a pasiunilor cinematografice, nu?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: