Despre ce nu se spune în cărţi

Cristina mi-a spus de curând că, atunci când era studentă şi le spuneam la seminar că un prieten de nădejde al marketerului este magazioniera, râdea pe înfundate. Azi, sunt momente când îşi aminteşte cu dor de râs şi se dovedeşte, deh, că baba avea dreptate…

Despre ce nu scrie Aaker în manualele de (re)branding (şi nici Kapferer et comp.)? Extrapolând, despre doamna magazionieră. Concret, despre şedinţele- fulger cu orele (paradoxal, nu?), despre schimbarea ştampilelor, despre virgula pusă oarecum în scrisoarea de informare internă.

Dragi studenţi, aştept să vă văd de nota 10 atât la teoria strategică, cât şi la practica unde veţi avea, slavă Domnului, ocazia să vă dovediţi skill-urile! Marketingul este o lume fascinantă…

6 comentarii

 1. De ce skill ? Nu ne mai place limba romana deloc ? 🙂

  Apreciază

 2. cristinagalalae · ·

  Şi „baba” are dreptate în continuare 🙂 Nimic nu te trezeşte la realitate mai brusc decât contactul cu marketingul operaţional.
  Acum sunt convinsă că maturitatea în marcom o atingi atunci când nu doar poţi să concepi o strategie eficientă, ci când poţi controla miile de procese ce o pun în practică.

  Apreciază

 3. De fapt, stiam cu totii ca un gram de aplicatie practica face cat o tona de abstractie teoretica.

  Apreciază

 4. @ Dragoş: ba ne place româna, dar mai greşim şi noi :). Totuşi, eu cred nu există practică ok fără teorie bine ştiută (şi nu superficial).
  @ Cristina: bine ai venit în lumea reală!

  Apreciază

 5. As fi ridicol daca as spune altceva, e clar ca cele doua nu se exclud una pe cealalta, dar senzatia pe care ti’o da o reusita practica mie mi se pare incomparabil mai placuta decat aceea pe care o ai dupa ce ai reusit sa iti insusesti un concept. Si nu e vorba doar de senzatie, ci de utilitatea propriu’zisa a ceea ce ai intreprins, faptul ca exista un rezultat masurabil/ vizibil al actiunilor tale. ( daca am fost inteles gresit, imi pare rau, probabil e vina mea)

  Apreciază

 6. @ Cristina, o strategie eficienta inseamna si (mai ales) controlul operationalului care o sustine…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: