NOU: Management la SNSPA

Un anunţ important: SNSPA lansează Facultatea de Management, pentru studii universitare de elită. Detalii aici.

Update: iată şi planul de învăţământ de pe www.management.snspa.ro

Anul I
  Bazele contabilităţii
  Economie I. Introducere în macroeconomie
  Economie II. Introducere în microeconomie
  Finanţarea afacerilor
  Introducere în dreptul afacerilor
  Introducere în management
  Introducere în marketing
  Managementul afacerilor comerciale
  Teoria organizaţiilor

Anul II
  Managementul riscurilor
  Tehnici de promovare în afaceri
  Leadership-ul în organizaţiile moderne
  Economia pieţei libere
  Contabilitate financiară
  Noţiuni de fiscalitate
  Strategiile de piaţă ale firmei
  Teorii şi modele de afaceri
  Managementul producţiei
  Practică
  Discipline opţionale: Tehnici de negociere în afaceri, Etica în afaceri, Comportamentul consumatorului, Diagnoza organizaţională

Anul III
  Managementul proiectelor
  Managementul inovării
  Analiza economico-financiară
  Managementul IMM-urilor
  Planul de afaceri
  Managementul resurselor umane
  Fezabilitatea afacerilor
  Comunicarea externă a firmei
  Managementul serviciilor
  Discipline opţionale: Protocol în afaceri, Tehnici de prezentare, Politici de sponsorizare, Afaceri pe Internet

23 comentarii

 1. ioana · ·

  ce inseamana ELITA? ce face diferenta fata de ASE sau alte universitati cu renume?

  Apreciază

 2. Ioana, voi enumera pe scurt: programa de studii, fisele disciplinelor, experienta practica imbinata cu teoria. Este o facultate care aduce un suflu nou exact in directia cererilor pietei. Aceasta este ambitia Managementului de la SNSPA.

  Apreciază

 3. Mano · ·

  Salut! Daca ma poate ajuta cineva cu niste nelamuriri : ce acte necesita facultatea de management de la SNSPA fiindca pe site nu am gasit nici o precizare in legatura cu ce trebuie sa avem la noi.

  Apreciază

 4. Mano, exact actele standard ca la celelalte facultati din SNSPA, de exemplu ca la Comunicare. Insa pentru siguranta, mai bine da un telefon inainte la numarul de pe site. Succes!

  Apreciază

 5. ioana · ·

  Poate ar fi bine daca s-ar publica pe site si programa, ca sa fie cit mai edificator pentru candidati; cit despre cerintele pietei – sa vedem ce veti scrie dupa ce isi da prima generatie licenta :-) , ca dupa licenta si disertatia de anul asta se pare ca au rezultat niste intrebari serioase…

  Apreciază

 6. http://www.management.snspa.ro/index.html
  Ioana, gasesti aici detaliata programa anului I… si anii II si III sunt proiectati foarte interesant (cel putin asa cred eu) si vor fi publicati, banuiesc, undeva in toamna.

  Apreciază

 7. ioana · ·

  Minunat!
  As avea doua comentarii:
  1. Dezvoltarea de abilităţi în domeniul consultanţei pentru afaceri, pentru negociere şi comunicare managerială eficientă >> as inversa ordinea intre consultanta si comunicare manageriala, punind comunicarea pe primul loc; parerea mea….

  2. Cultivarea abilităţilor de leadership la nivelul organizaţiilor : ma intreb cum se va intimpla practic acest lucru, fiind o chestiune foarte importanta si foarte greu de trecut cu brio de la teorie la practica.

  In rest, mult succes candidatilor!

  Apreciază

 8. Si eu le urez succes!

  Apreciază

 9. Felicitari D-nului Rector Paul Dobrescu pentru initiativa!

  Cu siguranta ca peste 5-6 ani ARACIS-ul va da „gradul de incredere ridicat” si acestei facultati. Eu am ales a 3 a facultate SNSPA-ul Comunicare&PR pentru a ma ajuta sa merg mai departe, sa fructific sansele si sa capat incredere.

  Potentialul nostru este un dar de la Dumnezeu, iar ceea ce facem cu el este darul nostru pentru el. Realizez ca a merita din plin sa parcurg acest drum, pentru ca la capatul lui voi invata sa fac fata provocarilor cu abordari creative si sa transform mai bine provocarile in oportunitati si in formarea unei gandiri critice, asa cum spunea si Marin Preda in Viata ca o prada – Totul e ca gandirea sa nu ocoleasca nimic, sa bati cu degetul si intr-un gard, dincolo de ele s-ar putea afla un om, care sa fie cel de care ai nevoie

  Am vazut privelistea din varful unui SNSPA-ului si EMBA-ului ca e minunata. De la inaltimea sa, costurile de oportunitate se anuleaza, ramane doar satisfactia imensei provocari implinite. Si nu in ultimul rand, recunostinta mea pentru sprijinul neconditionat al familiei care m-au sustinut. Voi parcurge o retraire a clipelor frumoase din studentie impletita cu descoperirea de cunostine noi si utile in viata de azi.

  In concluzie consider perioada acestor ani de studiu ca o aventura a cunoasterii atat din punct de vedere al cunostintelor obtinute, cat si din cel al explorarii propriilor posibilitati de a raspunde provocarior unui mediu de afaceri complex, aflat intr-o continua si dinamica schimbare.

  Cat despre programa de studiu am icnercat sa pun in balanta programa din ciclu I de la Facultatea de Litere – Comunicare si relatii publice – ID si de aici, imi este foarte greu sa imi dau seama care sunt mai atragatoare. eu cred ambele sunt la fel de bune!

  Apreciază

 10. ioana · ·

  sint multe optionale care ar fi fost bine sa fie tot obligatorii …. de ex. Protocolul in afaceri si nu numai … cind vad tot felul de lume care vine prima data la intilniri fara carti de vizita – no comment ….

  Apreciază

 11. Ioana, 3 ani de licenta – si iata explicatia. Fast forward, fast food, fast education…

  Apreciază

 12. ioana · ·

  E o referire care ii cuprinde si pe cei cu mai multi ani de facultate facuti pina la „absolvire” sau „stat” chiar si abia pe urma ajungem la cei care fac doar 3 ani pina la licenta… „Fast education” >>> cam dezamagitor pentru gustul meu… Si in stilul asta unde ajungem? sa se faca o facultate intr-un an, cum facea Fat-Frumos orice in mai putin timp decit copiii „de rind”? (sau „obisnuiti”, ca reclamele cu detergenti)… A scris Petru Popescu o carte, prin anii ’70 , „Sa cresti intr-un an cit altii intr-o zi”, poate ne inspiram din titlul ei !!!

  Apreciază

 13. ioana · ·

  si „fast delete” la comentariile primite care nu va plac :-s

  Apreciază

 14. Nu le sterg, Ioana, imi plac. Un blog nu este o vitrina, ci o oportunitate de dialog. Ma bucur ca esti cititor si participant aici. Oricum, ai dreptate…

  Apreciază

 15. dan · ·

  Am urmarit cu atentie documentatia care atesta aceasta noua facultate dar nu am gasit o precizare clara a DOMENIULUI FUNDAMENTAL. Banuiesc ca este vorba de „stiinte economice”. Asadar un absolvent al acestei facultati iese economist. Consider ca este important sa se faca aceasta precizare.
  Conform metodologiei ARACIS (sunt putin intrigat de fotocopia documentului elaborat de aceasta institutie), prin HG 676/2007, se poate spune ca facultatea de management are, pentru inceput, o singura specializare (management).
  Asadar domeniul fundamental este „stiinte economice”, domeniul de licenta este „management” iar specializarea este „management” (se zice in HG 676/2007 ca, in cazul in care facultatea are o singura specializare, aceasta (specializarea) se confunda cu „domeniul de licenta”)

  Apreciază

 16. Dan, as vrea sa pot sa iti raspund, dar nu sunt extrem de documentata in acest sens si singura data cand am lucrat direct cu o comisie ARACIS, a fost la vizita pentru acreditarea masteratului de Management si comunicare in afaceri, deci relevanta mea nu este relevanta… :(

  Apreciază

 17. hans gruber · ·

  Ma bucur ca sunt unul din studentii primei generatii ai acestei facultati, insa cred ca ar fi fost ok pentru tinerii ca mine care lucreaza 9 ore pe zi sa poate opta si pentru forma de invatamant ID… :(

  Apreciază

 18. irina andrei · ·

  hans gruber ,te rog mult sa dai un add la arixa10 .as vrea sa discut cu cineva de la management .merci mult !

  Apreciază

 19. georgy · ·

  la management la ce materie se da admitere?pot da si la geografie?:(….sau altele?…deoarece sunt cls a 12a si vroiam la aceasta facultate….:P

  Apreciază

 20. olga · ·

  stie cineva un numar de telefon de la casierie??va rog sa ma ajutati si pe mine..

  Apreciază

 21. katty · ·

  in ce consta admiterea la management?sunt clasa a12a si ma intereseaza foarte mult aceasta facultate.

  Apreciază

 22. Dan Grosu · ·

  Programa analitica este foarte interesanta. Dar nu am observat cursurile care tin de Matematica Aplicata, Statisatica, Metode Cantitative. De ce? Cum se regasesc subiecte esentiale din aceste domenii in interiorul cursurilor programate?

  Apreciază

 23. Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

Alături de 348 de alți urmăritori

%d blogeri ca acesta: