Se schimbă marketingul…

În 2007 şi chiar în 2008, am avut acel prim curs de Marketing, de la începutul anului universitar, sclipitor, cu exemple de succes, de lupte concurenţiale, de campanii, de inovaţii tactice. Ieri, primul curs din acest an a fost foarte sobru – avem un alt context economic şi marketingul se vede azi în mod mai reţinut, cu instrumente mai puţin glamour. Pe timp de criză, din păcate, nu este nevoie să ne întoarcem la Zyman, pentru a atrage atenţia că marketerii trebuie să producă bani, nu opere de artă. Este o realitate fără echivoc… şi apăsătoare.

Mă aştept la doi ani de scos de la naftalină a brandurilor populare, de mutare a accentului spre marketing direct – şi fără evenimente fastuoase de lansare de produse. Crise oblige…

Reclame

2 comentarii

 1. Florina,

  Asa este. Vom avea mai putin „Sclipici” in marketing, ceea ce nu cred ca este foarte rau.

  Totusi marketingul nu trebuie sa aiba ca scop „sa aduca bani” pentru ca daca acesta este scopul vom avea un marketing „parsiv”.

  Cred ca marketingul trebuie sa produca acea valoare pe care oamenii o doresc si pe care sunt dispusi sa dea bani.

  Apreciază

 2. Serban Simut · ·

  Eu sunt de parere ca in ultimii ani marketingul a ajuns la acea imagine, de a face profit maxim fara prea mari batai de cap. Stim cu totii ce a fost pana la sfarsitul lui 2008, cand lumea cheltuia mai mult decat avea, astfel facand munca mai usoara marketerilor.

  Acum, acest dus foarte rece (care deocamdata nu da semne de oprire) cred va duce marketingul spre latura: arta de a vinde profitabil, deoarece fiecare dintre noi ne uitam acum mult mai antent pe ceea ce dam bani.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: