Marcomm sau nu

Oamenii de marketing sunt, înainte de orice, strategi cu blesteme de practică bazică. Un fel de generali care trebuie să intre direct în focul luptei, ca simpli soldaţi. Mă refer aici la dura trezire la realitate:  translatarea voioasă de la liniile directoare de acţiune pentru acoperirea pieţei, la aprovizionarea magaziei cu pixuri şi agende branduite.

Sunt convinsă că este mult mai atractiv să faci comunicare când eşti marketer:  este creativ şi, în final, de aici vin banii şi tot aici se va cheltui bugetul. Numai că o excesivă aplecare spre promovare simplă nu va face altceva decât să îndepărteze omul de marketing de strategie şi să îl apropie, paradoxal, de pixurile despre care spuneam mai sus.

Cred că ar trebui, în ciuda proporţiilor bugetare, să se pună mai mult accent pe mar din marcomm, nu pe comm. Numai aşa pixurile vor rămâne la nivelul lor real şi rolul de strateg al marketerului va fi recunoscut şi de colegii din alte departamente, nu doar de alţi marketeri.

Reclame

3 comentarii

 1. cristea poliana · ·

  Buna ziua.
  am terminat masteratul in comunicare si relatii publice in 2007 dar nu am sustinut dizertatia. ma puteti ajuta sa sustin dizertatia la publicitate si reclama?

  Apreciază

 2. Poliana, nu coordonez lucrari de publicitate, te rog sa iei legatura cu Dan Petre, Rares Mocanu, Alexandra Zbuchea sau Cristina Leovaridis.

  Apreciază

 3. din pacate, perceptia in Romania despre oamenii de marketing este: baietii aia care vorbesc cu o agentie sa faca niste flyere sau promotionale. Poate de aceea, toata lumea, de la vanzari pana la financiar simte ca isi poate da cu parerea, „ce mare chestie, si eu am simt estetic”.Poate intr-o oarecare masura este si vina unei parti a oamenilor de marketing care se rezuma la a fi o interfata, fara a-si dori sau intelege asumarea unui rol strategic.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: