– 25%, dar 100%

În această seară, am văzut pompieri care tușeau de fum în timp ce salvau bebelușii de la Giulești. Am văzut paramedici care abia respirau în timp ce scoteau pe brațe gravidele în travaliu. Am văzut medici care au venit de acasă să salveze vieți și am văzut că infirmierele au rămas la muncă, fără alte ajutoare, că doar nu s-a mai angajat personal în sistem, în căutare nebună de economii. I-am văzut, de fapt, pe bugetarii cărora li s-au tăiat salariile de bază cu 25% și toate sporurile și orele suplimentare… Pe bugetarii pe care mulți îi consideră cauza sărăciei publice. Iar pentru cei care își vor spune de acum în barbă că nu vor călca în spitalele de stat, am o veste proastă: cazurile grave și sarcinile problematice sunt întotdeauna trimise de la spitalul roz privat la secția experimentată și prost dotată de la stat. Adică, la aceiași bugetari. Propun să le mai scădem 25%.

5 comentarii

 1. Anca Lupu · ·

  Aveti mare dreptate; oamenii, acolo si-au facut meseria. Dar in acelasi timp nu putem generaliza; generalizarea e unul din pacatele noastre de azi (probabil datorita lipsei de responsabilitate care este o optiune individuala).
  Faptul ca inc…endiul s-a intamplat, asta e, dar faptul ca a provocat morti si raniti e problema; e vorba de un spital – neonatologie. Acolo ar trebui sa ne internam ca sa traim… Sa ne uitam la dotari, la cei ce erau de serviciu s.a.m.d.
  Si mai e ceva, sa nu uitam ca aproximativ o data pe luna se moare in sistemul de sanatate din Romania doar pentru ca te internezi intr-un spital. Si mortile nu schimba sistemul, doar distrug familii.
  Azi un baietel ranit la genunchi la joaca, A MURIT in spital la Oltenita.
  http://www.realitatea.net/un-copil-a-murit-la-spitalul-din-oltenita-dupa-ce-a-fost-internat-pentru-o-plaga-la-picior_730951.html
  Si noi ca parinti, societatea civila, ce facem?
  Ne uitam in alta parte si ne rugam sa nu ni se intample si noua?
  Ma uit acum la televizor la politicieni; doar dau vina unii pe altii…

  Apreciază

 2. Diana · ·

  Concis, direct, trist si adevarat

  Apreciază

 3. ambratheona · ·

  Niciunul dintre cei care au intervenit la Maternitatea Giuleşti nu s-a gândit la salariul pe care l-a încasat săptamâna trecuta, dar absolut toţi se simt umiliţi, tradaţi şi îngenuncheaţi. Şi-au făcut treaba pentru că bebeluşii ăia n-aveau nicio vină. Vina e în altă parte.

  Apreciază

 4. Terebent · ·

  Problema in sistemul nostru de sanatate nu e salariul medicilor si a asistentelor. Problema cea mai mare sunt chiar spitalele, aceste ruine, focare de infectie in care iti este frica si sa intri ca vizitator dar sa mai fi si internat. La noi in tara de 20 de ani la fiecare ciclu electoral in loc sa se investeasca in spitale si in aparatura pt spitale se cresteau salariile bugetarilor si pensiilor pana am ajuns in situatia ca salariul mediu la stat sa fie de 2400 ron iar in privat de 1400 ron, e normal asa ceva. Nu zic ca bugetarii trebuiesc pedepsiti pentru asta, nu e vina lor ca politicienii sunt retardati mintal, dar e vina lor pentru ce fac de acum inainte… nu au trecut nici 2 luni de cand toate sindicatele au fost in strada cerand salarii mai mari, dar nimeni nu a cerut spitale noi. Trist, si este mai trist cand si populatia se lasa induplecata si uita de probleme reale din Romania.

  Apreciază

 5. E revoltator sa privezi de respect oameni a caror meserie e una din cele mai importante: dascali si medici. Dascalii de azi pregatesc adultii de maine, cei care vor avea in maini tara si care vor putea sa ii reabiliteze imaginea sau sa o ingroape in noroi. Medicii sunt o breasla prin care oferi si cresti calitatea vietii. Scazand bugetele pentru reabilitarea spitalelor, pentru achizitionarea de instrumentar, tehnologie si medicamente scazi calitatea vietii insasi. Iar salariile oferite practicienilor acestor profesii demotiveaza. Revoltator e putin spus!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: